Bruschetta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BruschettaBruschetta nasıl yapılır - Bruschetta tarifi - kahvaltılıklar Malzemeler * Bir dilim iri, uzun kepek ekmeği * 4 adet küçük lezzetli domates * 2 adet sivri biber * 2 diş sarımsak * Sızma zeytinyağı * Bir avuç taze fesleğen * Kuru nane * Sumak * Balsamik sirke veya nar ekşisi * Deniz tuzu Yapılışı * Öncelikle ekmeği kızartıyoruz Bu çok önemli * Sıcak kızarmış ekmeğin üzerine ezilmiş sarımsakla zeytinyağını gezdirinEğer çiğ sarımsak tadı istemiyorsanız sarımsakla tatlandırdığınız zeytinyağını ekmeğin üzerine sürebilirsiniz Bir miktar zeytinyağının içinde bütün bir veya zeytinyağı miktarına göre birkaç diş sarımsağı bekletirseniz sarımsak aromalı zeytinyağını elde etmiş olursunuz Zeytinyağı+ sarımsak ikilisini ısıtmakta hızlı çözüm ama zeytinyağının tadını kaybetmemesi için bu tarifte tavsiye etmiyorum * Ekmeği hazırladıktan sonra ayrı bir kapta, minicik doğradığınız domates, biber ve taze fesleğenleri karıştırın Sumak , nane, tuz ve nar ekşisi ekleyin Bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra ekmeğinizin üzerine bu karışımı bütünüyle boca edin * Peynirli olmasını isterseniz, domates karışımına dilediğiniz türde peyniri doğrayabilirsiniz |
|