![]() |
Şapkalı Kabakların İçine Menemen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şapkalı Kabakların İçine Menemen![]() Malzemeler 2 adet tombiş kabak 2 adet yumurta 1/2 soğan (küp küp doğranmış) 1 adet domates 1 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz-karabiber Yapılışı Kabakların tepeleri kesilerek ,alt kısımlarının içleri kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile boşaltılır ![]() Kase formundaki kabaklar tuzlu suda haşlanır ![]() Tavaya zeytinyağı soğan ve küp kesilmiş biberler aktarılarak sotelenir,ardından minik küp formunda kesilen domatesler-tuz-karabiber eklenerek domateslerin ölmesi sağlanır ![]() Haşlanmış kabakların 3/4 lük kısmına karışım yerleştirilerek üzerlerine yumurta kırılır ![]() Kabaklar pyrexe alınarak önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yumurtalar istenen kıvamda pişene kadar bekletilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|