![]() |
İyi Bir Pilavın Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi Bir Pilavın Sırları1-Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin ![]() ![]() 2-Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır ![]() 3-Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz ![]() ![]() 4-Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin ![]() ![]() 5-Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() 6-Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın ![]() ![]() 7-Pilavı pişirirken asla karıştırmayın ![]() ![]() 8-Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|