![]() |
Sepette Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sepette BezelyeMalzemeler Yarım kg patates 250 gr köftelik kıyma 1 Su bardağı iç bezelye 1 Adet soğan 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Diş sarımsak 1 Adet yumurta Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun ![]() Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın ![]() Bol yağda kızartıp bir tabağa alın ![]() Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin ![]() Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın ![]() Kızarmış patatesleri servis tabağına alın ![]() Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin ![]() Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|