Ev Yapımı Ketçap |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Ketçapevde ketçap nasıl yapılır - ev yapımı ketçap tarifi Malzemeler: 1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 5 adet tane karanfil 5 adet tane karabiber Yarım çubuk tarçın 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı elma sirkesi 1 dolu tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir 1½ bardak (350-400 gm) Yapılışı: 1Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın 2 Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın 3Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir) Soğumaya bırakın 4 Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin 5 Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters çevirin Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz |
|