![]() |
Risotto Nedir - Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Risotto Nedir - Nasıl Pişirilirrisotto tarifi - risotto hakında - mantarlı risotto nasıl pişirilir ![]() Risotto mantar, enginar gibi çeşitli sebzeler ya da balık eti veya tavuk eti, pirinç ve parmesan peyniri ile yapılan İtalyan Mutfağı'na özgü bir yemek çeşididir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlı Risotto Malzemeler: 150 gram mantar 4 diş sarımsak 1 orta boy kuru soğan 2 su bardağı pirinç (orijinal risotto arborio pirinci ile yapılmaktadır ancak baldo cinsi pirinç ile de yapılabilir) 4 su bardağı su 115 gram (Yaklaşık ¾ su bardağı) parmesan peyniri rendesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yarım demetten daha az ince kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Soğanları çok incecik ve küçücük olacak biçimde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktası: Pirinci çok iyi yıkamalı ve nişastasının gitmesini sağlamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|