Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arap, fül, mutfağından

Fül - Arap Mutfağından

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fül - Arap Mutfağından



fül nasıl yapılır - fül tarifi - arap mutfağından bakla tarifi

Malzemeler


- 4 su bardağı iç bakla (mümkünse kuru, yoksa tazesi de kullanılabilir)

- 5 yemek kaşığı yoğurt

- 3 yemek kaşığı tahin

- 2 diş sarımsak

- 1/2 limonun suyu

- 1/2 su bardağı kadar su

- Tuz

- Üzeri için zeytinyağı, pulbiber ve kimyon

Yapılışı


1 Eğer kuru bakla kullanacaksanız bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayarak hazırlayın Taze iç baklayı direkt haşlayıp kullanabilirsiniz Haşlanan baklaları ılımaya bırakın


2 Yoğurt, tahin, sarımsak, limon suyu, su ve tuzu blenderın haznesine koyun, püre haline getirin Bu sosun su ilave edilmemiş hali yine bir Arap yemeği olan felafil ile servis edilen sosla aynı Sos fûl için kullanılacağı zaman biraz daha sulu olması gerekiyor


3 Baklaları servis tabağına alın Üzerine tahinli sostan dökün Sızma zeytinyağı gezdirip pul biber ve bol miktarda kimyon serpin Mümkünse kaşıklı sosuyla birlikte yiyin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.