![]() |
Mısırlı Mücver |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısırlı Mücverkişnişli mücver - zevcefilli mücver - kişnişli mayonez nasıl yapılırMalzemeler: kişilik 2 diş sarmısak 1 adet küçük kırmızı acı biber 2 cm'lik bir parça taze zencefil 400 gram kadar konserve mısır 2 adet yumurta 1/4 su bardağı mısır unu 2 çorba kasığı taze kişniş yaprağı (bulamazsanız maydanoz da kullanabilirsiniz) Taze çekilmiş karabiber 1 çorba kaşığı tatlı chilli sos 1 çorba kaşığı sıvı yağ Kişnişli mayonez için: 2/3 su bardağı mayonez 1/4 su bardağı limon suyu 1/3 su bardağı ince kıyılmış kişniş yaprağı (veya maydanoz) 8 adet taze soğan Taze kıyılmış karabiber Tarifi: Sarmısağı dövün ![]() ![]() Mısırın yarısı, yumurtalar, mısır unu, kişniş, sarmısak, acı biber, zencefil, karabiber ve chilli sosu robota koyarak 30 saniye kadar karıştırın ![]() ![]() Yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişnişli mayonez için: Mayonez, limon suyu, kişniş yaprakları ve taze soğanı küçük bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Dilerseniz konserve mısır yerine dondurulmuş mısır taneleri de kullanabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|