Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirzola, yufkali

Yufkali Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkali Pirzola



MALZEMELER :
1) 12 kalem kuzu pirzolası
2) 2 domates – 3 sivri biber
3) Yarım kaşık margarin
4) 3 hazır yufka
5) 1 su bardağı zeytinyağı ve ay çiçek yağı (kızartmak için)
6) Tuz, karabiber

YAPILIŞI :
1 3 bardak su kaynatılır Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır Et yumuşayıncaya kadar pişirilir Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir
2 Yarım kaşık margarine rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır
3 Yufkalar dörde bölünür Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır Hamurun ucu su ile yapıştırılır
4 Kızgın yağda kızartılıp fazla yağ alması için kağıt üzerine çıkarılır
Not :Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız

KISA BİLGİ : Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer Kaynar suya atarsanız, üzerine hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.