Yufkali Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkali PirzolaMALZEMELER : 1) 12 kalem kuzu pirzolası 2) 2 domates – 3 sivri biber 3) Yarım kaşık margarin 4) 3 hazır yufka 5) 1 su bardağı zeytinyağı ve ay çiçek yağı (kızartmak için) 6) Tuz, karabiber YAPILIŞI : 1 3 bardak su kaynatılır Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır Et yumuşayıncaya kadar pişirilir Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir![]() 2 Yarım kaşık margarine rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır![]() 3 Yufkalar dörde bölünür Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır Hamurun ucu su ile yapıştırılır![]() 4 Kızgın yağda kızartılıp fazla yağ alması için kağıt üzerine çıkarılır![]() Not :Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız ![]() KISA BİLGİ : Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer Kaynar suya atarsanız, üzerine hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır
|
|
|
|