Muşakkak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MuşakkakMalzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek 3-4 adet patlıcan 4-5 adet domates 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet taze yeşil biber tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Öncelikle yeşil mercimekler ayıklanır bir güzel yıkanır bir kap içerisine alınır, diğer tarafta kuru soğan, domates biberler yıkanır kabukları soyularaklar doğranır Domates, biber salçası, tuz ve karabiberle tatlandırılarak mercimekle harmanlanırDiğer tarafta patlıcanlar alacalı soyulur acısı çıksın diye 1-2 dak suya bırakılır, daha sonra suyu süzülür kuşbaşı şeklinde doğranır ve 2'ye bölünür dip kısmına birazcık zeytinyağı gezdirilir yaptığımız mercimekli karışımıda 2 ye böler bir kısmını tencereye yerleştirir üzerine patlıcanları daha sonra diğer yarısnı yani mercimekli karışımı koyar üzerine patlıcanları ilave ettikten sonra kalan zeytinyağımızı yeterince suyuda koyduktan sonra pişmeye bırakırız, mercimek ve patlıcanlar pişince ocaktan alıp soğuk olarak naneyle servise sunumunu yaparız alıntı |
|