Pırasalı Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı KapamaMalzemeler : • 1 adet soğan, • 1-2 dal pırasa yaprağı, • 1 su bardağı pirinç, • 1 çorba kaşığı salça, • 1 kase yoğurt, • 1 çay kaşığı karbonat, • 1 adet et suyu tablet, • 2 su bardağı sıcak su, • 1 kase yoğurt, • Tuz,karabiber, nane, • Kırmızıbiber Hazırlanışı : Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurunSalçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edinİki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırınPirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin alıntı |
|