Nohut Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohut GüveçNohut Güveç (4 Kişilik) 1 Su Bardağı Nohut 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Doğranmış Kuru Soğan 2 Büyük Patlıcan 3 Kırmızıbiber 2 Büyük Patates 2 Diş Sarmısak Pul biber, Yenibahar Tuz, Karabiber 2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi 2 Çay Kaşığı Domates Püresi HAZIRLANIŞI : Nohutları akşamdan ıslatın Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün![]() Patlıcanları dilimleyip tuzlayın Yıkayıp kurulayın Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın![]() Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin![]() Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin Su ekleyip kapağını kapatın 190 derece fırında 1 5 saat pişirin Servis yapın
|
|
|
|