Patlıcan Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan SarmaMALZEMELER 5adet patlıcan, 4adet domates, 4adet çarliston biber, 20adet arpacık soğan, 1bardak domates suyu, sıvıyağ, tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 3’e 4’e dilimleyin Geniş bir tava içinde kızartın Soğanların kabuklarını soyun bütün olarak bir tava içinde örseleyin, doğranmış biberi katın, en sona kabuksuz ve doğranmış domateslerle karıştırın Arzu ederseniz baharat katabilirsiniz Pişen bu harcı kızaran patlıcanların arasına koyup sarın ve fırın tepsisine dizin Üzerine domates suyu dökün, fırına verip 160derecede 20dk kadar pişirinservise hadırdır afiyet olsun |
|