![]() |
Barselona Türlüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barselona TürlüsüBARSELONA TÜRLÜSÜ Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 300 gram pirinç, 1/2 tavuk, 1/2 tavşan, 1/2 kilo süt kuzusu (but veya kol tarafından), 1 iri ve beyaz sosis (tavalık), 300 gram küçüklerinden mürekkep balığı, 50 gram jambon, 1/2 kilo olgun domates, 2 dolmalık biber, 1 baş soğan, 2 diş sarmısak, 1 demet maydanoz, 1+1/2 bardak zeytinyağı, 1+1/2 kahve fincanı un, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Dışı ve içi temizlendikten sonra tütsülenmiş tavuğun yarısıyle kürkü yüzüldükten sonra içi temizlenmiş tavşanın yarısını bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada sosisi ikişer parmak kalınlığında parçalara doğramalı ve ufak parçalara doğranmış jambonla birlikte etlerin içine katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda mürekkep balıkçıklarının gözlerini, kıkırdaklı ağızlarını ve mürekkep keselerini çıkarıp attıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı ve kaynar suya atarak beş dakika kadar haşlamalı ![]() ![]() ![]() İçinde etler bulunan tencereyi ateşten indirmeden on dakika önce kızartılmış mürekkep balıklarını etlere katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveçteki pilâv demlenince sıcak bir yerde tutulan etleri pilâvın üstüne dökmeli ve güveci olduğu gibi sofraya çıkarıp servis yapmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|