![]() |
Açık Pay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açık PayMALZEMELER 3 su bardağı kültür mantarı 2 adet havuç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir 1 su bardağı süt 1 su bardağı hazır süt kreması 2 tatlı tereyağı 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz, karabiber Yarım adet limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hamuru için; 250 gr erimiş zeytinyağlı margarin 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Üzerine sürmek için; 1 adet yumurtanın sarısı HAZIRLANIŞI Mantarları iyice yıkayıp, doğrayın ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin ![]() Tavada tereyağını eritip, mantarları, doğranmış havuçları ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() Kavrulan mantarların üzerine kremayı ekleyin ve unu serpiştip, karıştırın ![]() ![]() Yoğurma kabına erimiş margarin yoğurt, yumurta, tuz atıp karıştırın, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayın ![]() ![]() Çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün ve 175 derecede 25 dakika pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|