![]() |
Baharatlı Soğan Mücveri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Soğan MücveriMALZEMELER 500 gr soğan 500 gr kekun 1 demet, çok ince kıyılmış (taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Alabildiğince ılık su (koyu boza kıvamında bir hamur olacak ve kaşıkla dökülerek yağda kızartılacak) Kızartmak için; 1 çay bardağı ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI Öncelikle soğanları ayıklayalım ![]() ![]() ![]() Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|