Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, kanepe

Fıstıklı Kanepe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Kanepe



MALZEMELER


Yarım su bardağı iyice çekilmiş yeşil şam fıstığı

Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri veya taze kaşar peyniri

5 yemek kaşığı mayonez

1 çay bardağı sıvıyağı

3 dal taze yeşil soğan (sadece yeşil kısımları kullanılacak ve çok incecik doğranacak)

8-10 adet sandviç ekmeği veya tost ekmeği




HAZIRLANIŞI


Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde çekilmiş şamfıstığı, mayonez, sıvıyağı, peynir ve çok ince kıyılmış yeşil soğanları karıştıralım


Öte yandan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim Tost ekmeklerini kalıplarla şekilli olarak da kesebilirsiniz Hazırladığımız fıstıklı kanepe harcını kalın tabakalar halinde ekmeklerin üzerine dizelim


Bir taraftan da fırını 175 dereceye ayarlayıp, fırın ızgarasının üzerine ekmekleri dizip, fırına sürelim Sıcak fırında yaklaşık 10 daikka kadar pişirelim Ekmeklerin üzerindeki sos kabarıp, iyice sarı kahverengileşmeye başladığında kanepeleri fırından çıkarıp, ikram edelim





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.