Soslu Karnabahar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu KarnabaharSoslu Karnabahar – Soslu Karnababar Malzemeleri – Soslu Karnabahar Yapılışı – 5 Kişilik – Diğer Yemek Tarifleri Malzemeler: Karnabahar yarım kilo, 1 su bardağı un ve süt, 1 çay kaşığı beyaz karabiber, 2 çay kaşığı tuz, Yarım çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı nişasta, 2 adet yumurta Sıvıyağ (kızartma için) Hazırlanışı: Karnabahar iri parçalara ayrıldıktan sonra yeteri kadar tuzlu ve kaynamış suda dağılmayacak şekilde haşlanır Haşlanan karnabaharlar tel kevgir yardımıyla süzülerek tepsiye çıkarılır Un, süt, beyaz karabiber, salça, nişasta, yumurta, tuz bir kapta karıştırılarak sos yapılır Sosa batırılan karnabaharlar kızgın yağda kızartılır Kızartılan karnabahar yoğurtla birlikte sofraya konur Afiyet Olsun Fazilet Takvimi 2012 |
|