![]() |
Vejeteryan Kabak Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejeteryan Kabak TurtasıVejeteryan Kabak Turtası Tarifi - Vejeteryan Kabak Turtası Yapılışı 4 kişilik Malzemesi 1 kg kabak 1 soğan 3 dilim kepek ekmeği 200 gr lor peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 3-4 dal maydanoz 2 yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kabakları ve soğanı temizleyip ince ince doğrayın ![]() Geniş bir tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp kabak ve soğanı 5-6 dakika kavurun ![]() Maydanozu yıkayıp kıyın ![]() Ekmek dilimlerini robotta ufalayın ![]() Kabaklı karışım, lor peynir ve kaşar peynirini ilave edip çatalla ezerek püre yapın ![]() Tuz, karabiber yumurta ve maydanozu ekleyin ![]() Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın ![]() Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşe-yin ![]() Hazırladığınız karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin ![]() Dilimleyip ıllık ya da sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|