![]() |
İşkembeli Nohut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembeli NohutMalzeme - Hazırlık İçin: - 300 g işkembe (temizlenip, yıkanmış) - 1 soğan - 1 orta boy havuç - 1 demet maydanoz - 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı - 2 diş sarımsak - ½ limonun suyu - ½ çay kaşığı tuz - Ana Yemek İçin: - 300 g işkembeli nohut için hazırlanmış işkembe - 400 g (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş) - 75 g (5 çorba kaşığı) margarin - 200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış) - ½ çay kaşığı tuz Hazırlanışı Hazırlık: Bir tencereye işkembeyi, bütün olarak soğanı, havuç, maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, yarım limonun suyu ve tuzu koyun ![]() ![]() ![]() Ağır ateşte yaklaşık 2-3 saat işkembe yumuşayıncaya kadar, zaman zaman üzerinde oluşan kefi alarak pişirin ![]() Bu sürenin sonunda, işkembe yumuşayınca, delikli bir kaşıkla işkembeleri alıp soğumaya bırakın ![]() ![]() Ana Yemek: Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşkembeli nohudu, önceden ıslatılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|