Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fuka, kıymalı

Kıymalı Fuka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Fuka



MALZEMELER


8 dilim bayat ekmek

2 su bardağı su veya et suyu

Kıymalı harç için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr orta yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

10 dal maydanoz



HAZIRLANIŞI


Önce, kıymayı, iki yemek kaşığı kadar suyla 5 dakika pişirin İncecik kıydığınız kuru soğanı ve zeytinyağını katarak kavurun İnce kıyılmış maydanozları serpin Tuzunu, karabiberini ekip, ateşten alın


Bayat ekmekleri, iri lokmalar, yani fukalar halinde, derin bir tepsiye dizin Ilık su ya da et suyuyla ekmek lokmalarını ıslatın

Hazırladığınız kıymayla, ıslanmış ekmek fukalarının üzerini kaplayın Sıcak sıcak servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.