![]() |
Nuraniye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() NuraniyeMalzemeler 4 Orta Boy Kabak 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Demet Taze Soğan 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz Tuz ve Su Yoğurt (süzme tercih edilir) 4-5 Diş Sarmısak 1/2 Çay Bardağı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir) yapılışı: Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın ![]() ![]() Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun ![]() ![]() Daha sonra pirinç ve su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|