![]() |
Barbunya Musakka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbunya MusakkaMalzeme - Yarım kg haşlanmış barbunya - 250 g kıyma - 3 yemek kaşığı margarin - 1 adet havuç - 1 adet kuru soğan - 2 adet sivri biber - 1 yemek kaşığı salça - 2 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı sirke - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı kekik - Tuz ve karabiber - Üzeri İçin: - Yarım su bardağı kaşar rendesi - 4 adet milföy hamuru - 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı Barbunyaları bir gece önceden su ile ıslatıp, haşlayınız ![]() Kuru soğan soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız ![]() Havucun kabuklarını kazıyıp, küçük küçük doğrayınız ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurunuz ![]() Kavrulan kıymanın içine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Soğanlar renk alınca salçayı ilave edip, kokusu gidinceye kadar pişiriniz ![]() Daha sonra içine doğranmış havuç ve sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz ![]() En son olarak içine sirkeyi, şekeri, haşlanmış barbunyayı, kekiği, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alınız ![]() Fasulyelerin üzerine önce rendelenmiş kaşarı serpiniz ![]() Milföy hamurlarını şerit şerit kesip, birbirine çapraz gelecek şekilde peynirlerin üzerine dizip, hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürünüz ![]() Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında, hamurlar kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|