Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
silahşör, somonlu

Somonlu Üç Silahşör

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Üç Silahşör



MALZEMELER

6 adet kare milföy hamuru

(10x10 cmlik kare milföy hamurları dondurulmuş olarak marketlerde satılıyor İsterseniz rulo milföy hamuru da kullanabilirsiniz)


İç harcı için gerekli olan malzemeler:

1 demet yani 1 bağ ıspanak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)

2-3 diş sarmısak (dövülerek püre haline getirilecek)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Ayrıca:

4-5 dilim somon füme ya da iyice dövülerek inceltilmiş somon balığı filetosu


Böreğin üzerine sürmek için:

2 adet çırpılmış yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI

Dondurulmuş olarak aldığımız milföy hamurunun buzunun çözülmesini bekleyelim Hafifçe unladığımız tezgahın üzerine 3 adet kare milföy hamurunu yan yana dizelim Ama hamurların uçları da birbirlerinin üzerine binmeli ve hatta parmağımızla sanki yapıştırır gibi bastırmalıyız


Diğer 3 adet kare hamurumuzla ikinci sıra olarak yerleştirelim Sonuçta 30 cm boyunda, 20 cm eninde dikdörtgen bir börek hamuru hazırlamış olacağız Şimdi de iç harcı için, bir tavaya yağı koyalım Erir erimez dövülmüş sarmısakları atıp, 30-40 saniye kadar çevirelim Hemen çok ince kıyılmış soğanları ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım Sapları ayıklanıp, yıkanıp, çok ince kıyılmış ıspanakları da soğanlara katalım Yaklaşık 3-4 dakika kavurduğumuz ıspanakların altını söndürelim ve soğumaya bırakalım


Şimdi sıra geldi böreğimizi yapmaya Önce soğuyan ıspanaklı harcımızı milföylerin üzerine iyice yayalım Sonra üzerine somon fümeleri oturtalım Eğer somon balığı kullanacaksanız, onu da çok inceltilmiş fileto yani parça şeklinde ama çiğ olarak ıspanaklı harcın üzerine yerleştirelim


Şimdi milföy hamurumuzun uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım Üzerine, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısını iyice sürelim ve en az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirelim Fırından çıkarıp, 5 dakika kadar ılınmasını bekleyelim ve iki parmak eninde dilimleyerek servise sunalım İsterseniz üzerine hafif bir beşamel sos ya da domatesli fesleğenli bir sos gezdirebilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.