Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulaması, yaprak

Yaprak Buğulaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Buğulaması



Malzemeler:


500 gram taze asma yaprağı

150 gram kıyma

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber, yenibahar

Yarım su bardağı su

2 çorba kaşığı ince bulgur


Tarifi:


Öncelikle kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun Zeytinyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin Salça, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun


Diğer tarafta yıkanmış taze asma yaprağının saplarını ayıklayın İncecik kıyıp kıymanın içine katın ve rengi dönene kadar kavurun Su ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin


Yıkanmış ince bulguru ekleyin Suyunu çekmişse biraz daha su ilave edip, bulgur piştikten sonra tencereyi ocaktan alın Sıcak olarak servis yapın


Not:Yanında turp veya turşu yiyebilirsiniz Bu yemek kıymasız olarak da yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.