Yaprak Buğulaması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak BuğulamasıMalzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber, yenibahar Yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı ince bulgur Tarifi: Öncelikle kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun Zeytinyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin Salça, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Diğer tarafta yıkanmış taze asma yaprağının saplarını ayıklayın İncecik kıyıp kıymanın içine katın ve rengi dönene kadar kavurun Su ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin Yıkanmış ince bulguru ekleyin Suyunu çekmişse biraz daha su ilave edip, bulgur piştikten sonra tencereyi ocaktan alın Sıcak olarak servis yapın Not:Yanında turp veya turşu yiyebilirsiniz Bu yemek kıymasız olarak da yapılabilir alıntı |
|