![]() |
Kahvaltılık Peynirli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Peynirli EkmekKahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler 6-7 sap maydanoz 6-7 sap dereotu 2 diş sarımsak 2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir Yarım çay bardağı zeytinyağı 12 dilim bayat ekmek (tercihen köy ekmeği) 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı çörekotu Fırınınızı 200 (turbo 180) derecede ısıtın ![]() Maydanoz ve dereotunu yıkayıp süzün, incecik kıyın ![]() Sarımsakları soyup dövün ![]() Bunları bir çatal yardımıyla peynir ve zeytinyağına yedirin ![]() Ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda paylaştırıp sürün ![]() Üstüne önce kırmızıbiber, sonra çörekotu serpiştirin ![]() Geniş bir tepsiye yan yana yerleştirin ![]() Sıcak fırının orta rafında üstleri pembeleşene kadar, yaklaşık 20–30 dakika fırınlayın ![]() Sıcak sıcak sofraya çıkarın ![]() Püf Noktası: Bu tarif, evde kalmış bayat ekmek ve peynirleri değerlendirmek için bire bir! Taze olduğu halde kenarları sararmış, kokusu değişmiş peynirleri çöpe atmadan, bu şekilde kullanabilirsiniz ![]() Fırının sıcaklığıyla peynirin kokusu gider ![]() |
![]() |
![]() |
|