![]() |
Alman Kahvaltı Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Kahvaltı EkmeğiKahvaltı Ekmeği - Kahvaltıda Ne Yapabilirim - Değişik Kahvaltı Ekmekleri Tariften bir adet 1000 gr büyük boy kahvaltı ekmeği çıkmaktadır ![]() Malzemeler: ( 1 Cup/Ölçü Kabı: 240 ml ![]() ![]() ![]() ![]() 1 TBSP/Büyük Kaşık; 15 ml ![]() ![]() 1 tsp/Küçük Kaşık; 5 ml ![]() ![]() 600 gr (yakl ![]() ![]() 200 ml ılık Tam Yağlı Pastörize Süt ![]() 3 Adet Büyük Boy Yumurta ![]() 125 gr Tereyağ ![]() 1 Küçük Kaşık Şeker ![]() 1 Büyük Kaşık Deniz Tuzu/Tuz ![]() 21 gr (yarım küpçük) Yaş Maya (Pak maya) ![]() Teknik: Tava Ekmeği tekniği uygulanacaktır ![]() Yapılışı: Temel tekniklerde Tava Ekmeği yapımında anlatıldığı sıraya uygun bir yöntem izlenir ![]() Öncelikle yaş mayanın aktivasyonunun sağlanması için yaş maya küçük parçalara kırıklanarak 200 ml ılık süt ve tarifte yazılı şekerle birlikte karıştırılarak 10 dk boyunca bekletilir ![]() ![]() Un, tuz ve Tereyağ mikser kabına konularak tel ya da silikon el çırpıcısı ile iyice homojen hale gelene kadar karıştırılır ![]() ![]() ![]() Uyarı: Hamurun sıvısının ayarında yumurtalar önemli yer tuttuklarından yumurta boyutundan kaynaklanan değişiklikler nedeniyle hamur katı veya cıvık olabilir ![]() ![]() EYM’nda ise öncelikle yumurtalar, aktif hale gelmiş yaş maya karışımı, tereyağ en üste de un ve tuz konularak hamur programında bitinceye kadar çalıştırılır ![]() ![]() Elde ise "Temel Teknikler/Görüntülü kayıtlar/Hamur Yoğurma Tekniği"ne uygun olarak yoğrulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tava Ekmek tekniğinde benzer şekilde Zeytinyağıyla dibi yağlanmış kabartma kabında üzeri duş bonesi ile kapatılmış halde hacmi iki kat olana kadar beklenir ![]() ![]() Uyarı: Ortam sıcaklığına uygun olarak hamurun kontrolü yapılır ![]() ![]() ![]() İlk kabarmasını tamamlamış ve iki katına ulaşmış olan hamur,hafifçe unlanmış silikon mat ya da çalışma tezgahı üzerine alınır ![]() ![]() ![]() İkinci kabarmada hamurun 2 katına ulaşmaları 45-90 dakikayı bulmaktadır ![]() ![]() ![]() Fırın yeterince ısındıktan sonra ekmek tavası fırına verilmeden hemen önce fırının kapağı açılıp su püskürteci ile 15-20 kez fırın kenarlarına su püskürtülerek yeterli nem sağlanır ![]() ![]() ![]() Tava fırından dikkatlice çıkarıldıktan sonra, ters çevrilerek ekmek dışarı alınır ve altına vurularak kontrol edilir ![]() ![]() ![]() Dışarı alınan ekmek tavasından çıkarılarak ızgara üzerinde pamuklu beze sarılı halde soğutulur ![]() |
![]() |
![]() |
|