Acılı Soğanlı Ekmek (Pratik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Soğanlı Ekmek (Pratik)Acılı soğanlı ekmek 8 kişilik Malzemeler 2 adet ekmek hamuru 4 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için: 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 adet soğan Yapılışı: Tavada rendelenmiş soğanları zeytinyağında 5 dakika kavurun Üzerine salçayı, 1 çay bardağı suyu, kekik ve pul biberi ekleyip karıştırın Sonra ocaktan alıp soğutun Ekmek hamurunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile elinizle açarak fırın kabına yayın Üzerine soğanlı salçalı karışımı koyun ve 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirip servis yapın![]() |
|
|
|