Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acur, dolması, firikli

Firikli Acur Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firikli Acur Dolması



FİRİKLİ ACUR DOLMASI



M a l z e m e l e r

* 500 gr yağlı kıyma,
* 1 yemek kaşığı d salçası,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 250 gr bulgur,
* 250 gr firik,
* 2 kg acur,
* 2 baş kuru soğan,
* 1 baş sarımsak,
* Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
* Yeteri kadar su
Not: Malzemeler 6 kişiliktir



HAZIRLANIŞI:

Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır) Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir Servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.