Şalgam Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şalgam DolmasıMalzemeler 1 Kilo şalgam 200 gr kıyma 1 Çay bardağı bulgur 1 Adet soğan 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı salça Reyhan otu Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıymayı derin bir kaba alın Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin 10 Dakika kadar haşlayın Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin Şalgamları yumuşayana dek pişirin Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın |
|