Bildik Dolması (Malatya) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bildik Dolması (Malatya)Bildik Dolması (Malatya) Malzemeler : 1 kğ küçük domates -250 gr kemikli et 300 gr yağlı koyun kıyması 2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber Hazırlanışı : Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle*rin içleri katılarak yoğrulur Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulurTencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir Üzerine dolmalar yerleştirilir Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir Sıcak olarak servis yapılır Not: Kemikli et yerine kemik kul*lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir |
|