Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlican, sarmasi

Patlican Sarmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Sarmasi



Malzeme:


3 adet ortaboy patlıcan,

9-10 adet mantar,

2 adet soğan,

2 adet domates,

bir demet maydanoz,

1 su bardağı sıvıyağ,

3 diş sarmısak,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri,

tuz,

karabiber,
Tarif:


Patlıcanlar boyuna dilimler halinde kesilir Üzerlerine tuz serpilip acı suyunu salıncaya kadar bekletildikten sonra yıkanıp, kurulanır Yağın yarısı tavaya konup patlıcanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kızartılır Bir kenara alınır

Yarım ay halinde doğranmış soğanlar tavaya atılır ve pembeleşince dilimlenmiş mantarlar eklenir suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edilir Ateşten almadan önce tuz ve karabiber eklenir Soğuyunca üstüne maydanozlar doğranır

Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur Rulo şeklinde sarılır Küçük bir fırın tepsisine, sıralanır

Kalan yağa, doğranmış domatesler konur, karabiber, tuz ve toz şeker ilave edilerek birkaç kez karıştırılır Bir taşım kaynatılır

Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir Kaşar peynir rendesi de ilave edilir Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.