Etli Yaprak Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yaprak SarmasıMALZEME 250gr salamura asma yaprağı- 250gr kıyma- 2 soğan - 2 çay bardağı pirinç - 1 demet maydanoz - 1 demet dereotu - 1 çorba kaşığı salça veya 2 domates - 1 çorba kaşığı nar ekşisi - karabiber, pulbiber - 1 limon SOS Yoğurt ve sarımsak yapılışı 1- Soğanları, maydanozu ve dereotunu incecik doğrayın Eğer domates kullanıyorsanız, rendeleyin Bütün iç malzemeyi iyice karıştırın![]() 2- Yaprakları ılık suda tuzları gidene kadar bekletin ve yıkayın Tüylü yüzlerine birer parça iç koyarak sarın![]() 3- Hepsini tencereye dizin ve üzerlerine porselen bir tabak kapatın Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ve bir limonun suyunu ekleyin Eğer et çok yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
|
|
|
|