Kıymalı Enginar Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Enginar Dolmasımalzemeler 6 adet enginar 2 baş iri soğan 350 gr kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça tuz, karabiber 1/2 adet limon tarifi Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleştirilir Kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene dek kavrulur Üzerine salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak su katılır, 10 dakika daha pişirilir Temizlenmiş, yarım limonla ovulmuş enginarlar, altı yayvan bir tencereye dizilir Çukur kısımlarına kıymalı malzeme paylaştırılır Kenarından 1 su bardağı sıcak su bırakılır (Enginarların renginin bozulmaması için üzerine yağlı kağıt örtülebilir) Tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte30-35 dakika pişirilir |
|