![]() |
Etli Sogan Dolmasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Sogan DolmasiMalzemeler 6 büyük boySogan 2 1/4 su bardagi 1 1/2 tatli kasigi Tuz 1/3 su bardagi Pirinç 1 demet Maydanoz 1/4 demet Dereotu 1 1/2 su bardagi Kiyma (orta yagli) 1/2 tatli kasigi Kara biber 1 yemek kasigi 1 Adet Yumurta 50 gramMargarin 3 yemek kasigi Limon suyu Tarifi Soganlari bas kisimlarini kes, soy, yika ![]() ![]() ![]() Soganlarin içlerini orta kisimlarindan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalinligi 2-3 kat kalacak sekilde bosalt ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç, sogan, maydanoz, kiyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardagi su ve yagi iyice karistir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayi ayri bir kapta limon suyu ile iyice çirp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|