Pekmezli Ayva Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Ayva DolmasıMalzemeler Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi - 250 gr Pirinç 1/3 su bardagi - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Pekmez 1 çay bardagi - 125 gr Kisnis 1/2 yemek kasigi - 14 gr Tuz 1/2 tatli kasigi - 3 gr Margarin 1 yemek kasigi - 10 gr Su (sicak) 1 1/2 su bardagi - 300 Tarifi Kiymayi bir tencerede, kisik ateste kendi biraktigi suyu çekinceye degin, yaklasik 15 dakika pisir Pirinci yika, süz Ayvalari yika, içlerini oy ve kararmalari için limonlu suya at Kiyma, pirinç, pekmez, kisnis, tuz ve yagi iyice karistir Ayvalarin içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerlestir Sicak suyu ekle, ayvaIar yumusayincaya degin, yaklasik 30 dakika pisir |
|