Narlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Zeytinyağlı Yaprak SarmaNarlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Narlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yapılışı - Narlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Narlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri malzemeleri 750 gr asma yaprağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı sıcak su 1 su bardağı nar tanesi İç harç için 1 su bardağı pirinç 2 soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı nar suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 yemek kaşığı kuru nane Tuz Narlı zeytinyağlı yaprak sarma hazırlanışı Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp ince doğranmış soğan ve fıstıkları kavurun Pirinci ve üzümleri ilave edip karıştırın Tuz ve şekerle tatlandırıp kavurmaya devam edin Nar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Ocaktan alıp nane, yenibahar ve tarçını ilave edip karıştırın Asma yapraklarını yıkayıp ayırın Her bir yaprağın geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden aktarıp sıkıca sarın Tencerenin tabanını kalın asma yapraklarıyla kaplayın Sarmaları dizin Bir kapta sıcak su, kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırın Karışımı sarmaların üzerine dökün ve narları serpip üzerine bir tabak kapatın Tencerenin kapağınıda kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin ve soğuyunca servis yapın |
|