![]() |
Mardin Usulü Hindi Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mardin Usulü Hindi DolmasıMardin Usulü Hindi Dolması Tarifi - Mardin Usulü Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri ![]() Kesilmiş ve temizlenmiş 1 adet hindi çiğ badem içi 2 su bardağı pirinç 250 gram ufak kuşbaşı et hindi veya tavuk ciğeri karabiber yenibahar tuz Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() Hindi bir tencereye yerleştirilerek üstüne su eklenir ve pişirilir, daha sonra çıkarılıp üstüne salça veya yoğurt sürülerek ısıtılmış fırında da 10-15 dakika pişirilir ![]() NOT: Hindinin içine isteğe bağlı,kuş üzümü de konabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|