Yaprak Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak SarmaYaprak Sarma Tarifi - Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Yaprak Sarma Malzemeleri Malzemeler: 500 gr salamura asma yaprağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su yarım limon suyunu İç harcı için: 4- adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 su bardağı kırık pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı sıcak su Yapılışı: 1- Zeytinyağını tencereye alın Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun 2- Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun 3- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın 4- Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın 5- Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin 6- Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin Soğuk servis yapın |
|