Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, bamya, dolması

Baharatlı Bamya Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Bamya Dolması



Baharatlı Bamya Dolması Tarifi - Baharatlı Bamya Dolması Nasıl Yapılır


Malzemeler:


20 bamya

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu

4 diş sarımsak

bir tutam zerdeçal

1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

2 taze soğanın yeşil yaprakları

2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri

Kişnişli yoğurt sosu

1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu

6 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış)

bir tutam beyazbiber

1/2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


Tarifi


Kişnişli yoğurt sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) hafifçe kızartın Tavayı ateşten alıp, hardal tohumlarını havana aktararak, tokmakla ezin Küçük bir kâsede yoğurt, kişnişyaprakları, ezilmiş hardal tohumları, beyazbiber, sarmısak ve limon suyunu kanştırıp, kâseyi bir kenara bırakın


Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın

Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) kızartın Tavayı ateşten alıp, tohumları havana aktarın Sarmısak, zerdeçal ve karabiberi ekleyip, tokmakla hamur kıvamına gelinceye kadar dövün Kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları bir kâsede lor peyniriyle karıştırıp, karışımı azar azar havana eklerken tokmakla döverek, bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın


Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız) Bamyaların dışında kalan harç artıklarını temizleyip, doldurulmuş 5 bamyayı bir taze soğan yaprağıyla bağlayarak demet haline getirin Öbür bamyaları da aynı biçimde demet haline getirip, sarkan soğan yapraklarını bamya demetlerinin altına kıvırın Bir tencerenin üstüne delikli buğulama kabı yerleştirip, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynatın Kaynayınca bamya demetlerini buğulama kabına yerleştirip, bamyaları iyice yumuşayıncaya ve parlak yeşil bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin


Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.