![]() |
Baharatlı Bamya Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Bamya DolmasıBaharatlı Bamya Dolması Tarifi - Baharatlı Bamya Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 20 bamya 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu 4 diş sarımsak bir tutam zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 2 taze soğanın yeşil yaprakları 2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri Kişnişli yoğurt sosu 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu 6 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış) bir tutam beyazbiber 1/2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu Tarifi Kişnişli yoğurt sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) hafifçe kızartın ![]() ![]() ![]() Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın ![]() Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|