Etli Kabak Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabak Dolmakabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması Malzemeler - 2 yemek kaşığı Sana Kase - 5 adet kabak - 300 g kıyma - 1 adet kuru soğan - ½ su bardağı bulgur - ½ demet taze nane - 2 adet domates - ½ demet dereotu - 2,5 su bardağı et suyu - Sosu: - 1 su bardağı yoğurt - ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme - 3 diş sarımsak - Dereotu - Taze nane Hazırlanışı 1 Küçük bir kâsede kıymayı, rende soğanı, yıkanmış bulguru, kıyılmış nane ve dereotunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın![]() 2 Kabakları boyuna dilim olarak kesin![]() 3 Fırın tepsisine şerit kabak, dolma harcı, rende domates, şerit kabak, dolma harcı, rende domates olarak döşeyip üzerine et suyunu gezdirip Sana Crème Bonjour?u koyup fırında pişirin![]() 4 Sosu için yoğurdu, Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, kıyılmış sarımsağı ve kıyılmış dereotunu, taze naneyi karıştırın![]() 5 Pişen dolmanın üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis ediniz![]() alıntı |
|
|
|