Etli Marul Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Marul Sarmasımarul sarması - etli sarma - marul salatası nasıl yapılır Malzemeler: 4 kişilik 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 marul 100 gr baldo pirinci 1 domates 1 soğan 250 gr kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı: Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın 5 dakika bekletip süzün Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın![]() Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin Yaprak sarması gibi sarın Sarmaları tencereye dizin Üzerlerine zeytin yağını gezdirerek dökün 1 su bardağı kadar su ilave edin Porselen bir tabakla sarmaların üzerini kapatın Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın![]() alıntı |
|
|
|