Madımaklı Kuzu Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Madımaklı Kuzu SarmaMadımaklı kuzu sarma tarifi - Madımaklı kuzu sarmanın yapılışı - Madımaklı kuzu sarma nasıl yapılır Malzemeler:, 250 gram kemikli kuzu sırtı içi için: 4 çorba kaşığı konserve madımak 1 adet kuru soğan 2 adet közlenmiş kırmızı biber tuz, taze baharat kuskus pilavı için: 1 çay bardağı kuskus makarna 3 adet kurutulmuş domates, közlenmiş kırmızı biber 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, beyaz toz biber garnitür için: bir miktar tozşeker, 3 adet siyah üzüm Hazırlanışı: Kuzu sırtı rulo yapılacak şekilde açılır Et döveceği ile iyice inceltilir İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda sotelenir Soğanlar kavrulduktan sonra madımak ilave edilerek kavurmaya devam edilir kavurma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve rendelenmiş kaşar peyniri ile küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ilave edilir Hazırlanan iç etin üzerine yayılır, üzerine taze baharatlar serpiştirilerek rulo haline getirilir Açılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur 160 derecelik fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirilir Kuskus pilavı için önce makarna haşlar gibi kuskus haşlanır ve süzülür Küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ve kuru domates sotelendikten sonra kuskus ilave edilir son olarak tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulduktan sonra tuz, biber ve baharatlarla tatlandırılır Fırından çıkarılan et dilimlenerek servis tabağına alınır Kuskus pilavı ile servis edilir Dilerseniz yanında siyah üzümleri kremalize ederek servis edebilirsiniz |
|