![]() |
Fıstıklı Patlıcan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Patlıcan Dolmasıpatlıcan dolması nasıl yapılır - patlıcan dolmasının tarifi ![]() Malzemeler 3 adet patlıcan ½ bardak pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 kaşık dolamlık fıstık 1 kaşık kuş üzümü 1çay kaşığı yenibahar 1çay kaşığı kuru nane 3adet limon suyu 2adet kesme şeker ½ demet dereotu tuz Tarifi Patlıcanları soymadan ikiye bölün, içlerini oyun ve tuzlu suya bırakın ![]() Kuş üzümlerini sıcak suda bekledin, pirinci yıkayıp ıslatın ![]() Bir tencere içinde yağın yarısını kızdırın; dolmalık fıstıkları hafif kavurun, ardından küp şeklinde doğradığınız soğanları katın ![]() Soğanlarda pembeleşince süzdüğünüz pirinci ekleyip 15 dk kadar kavurmaya devam edin ![]() Ocağın altını kısıp kuş üzümünü, baharatları, şekeri ve kıyılmış dereotunu katın ![]() Limonların suyunu da ilave ederek iyice karıştırın ![]() Çok bekletmeden 1bardak kadar suyu üzerlerine dökün; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() Pişen harç ılındığı vakit patlıcanların içine doldurarak düz bir tencereye dizin ve üzerlerine 1 bardak su döküp porselen bir tabakla kapatın ![]() Orta ateşte 15dk pişirdikten sonra bunları fırına dayanıklı cam kaba dizin; kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirin ve 170derecede 20dk daha pişirin ![]() Soğuk olarak servise sunun ![]() Afiyet Olsun alıntı |
![]() |
![]() |
|