Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, dolması, lahana, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması



zeytinyağlı dolma tarifleri - lahan dolması tarifi - dolma tarifleri


Zeytinyağlı lahana ve biber dolması malzemeleri


1 orta boy lahana


10 salçalık kırmızı biber


2 su bardağı sıcak su

Dolma harcı için


2 su bardağı pirinç


6 soğan


2 çorba kaşığı dolmalık fıstık


3 çorba kaşığı kuşüzümü


4 kesme şeker


1 limonun suyu


2 kahve fincanı zeytinyağı


4 su bardağı sıcak su


1 tatlı kaşığı yenibahar


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı karabiber

Süslemek için


Birkaç limon dilimi


Birkaç nane yaprağı

Zeytinyağlı lahana ve biber dolması:

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek


Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin Bol suyla yıkayın Soğanı soyup kıyın Kuşüzümlerini ayıklayıp yıkayın ve yumuşaması için ılık suda bekletip süzün Dolmalık fıstıkları teflon tavada sararıncaya kadar karıştırarak kavurun


Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun Pirinci ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika kavurun Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu döküp tuz, karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler diri kıvamda kalacak şekilde pişirin Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin


Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika haşlayın Süzgece alıp suyunu süzdürün Yaprakların damarlı kısımlarını bıçakla temizleyip el büyüklüğünde parçalara kesin Biberleri ayıklayıp yıkayın


Lahana yapraklarını parlak yüzü altta kalacak şekilde tezgaha yayın Her bir yaprağın ortasına birer kaşık dolma içi ilave edin Yaprakların iki kenarını içe doğru katlayıp sarın Biberleri harçla doldurun


Hazırladığınız dolmaları tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek dökün Kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kalan yapraklarla dolmaların üzerini örtün Porselen bir tabakla kapatın Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.