Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
soğani

Soğani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğani



Osmanlı Soğani - Soğani Tarifi - Soğani Yapılışı

6 iri soğan

250 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

15 çorba kaşığı biber salçası

15 çorba kaşığı domates salçası

Karabiber

Toz kırmızı pulbiber

1 su bardağı tane sumak

1 su bardağı sıcak su

Nane

Kekik

Kimyon

Tuz


Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın Hafif sıkıp katlarını ayırın Pirinci bol suyla yıkayıp süzün Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın Tavayı ocaktan alın Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin Sumak suyunu ekleyin Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.