![]() |
Vişneli Hindi Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Hindi DolmasıVişneli Hindi Dolması Tarifi - Vişneli Hindi Dolması Yapılışı 6 kg'lık bir hindi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 125 gr tereyağı (eritilmiş) Harcı: 1 kg sosis (ince kıyılmış) 500 gr dana kıyması (ince çekilmiş) 1 yumurta (iyice çırpılmış) 500 gr vişne (çekirdekleri çıkarılıp, kabaca doğranmış) 1/2 su bardağı vişne suyu 125 gr (3 su bardağı) ekmek içi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4 yeşil soğan (ince kıyümış) 2 küçük limonun kabuğu (rendelenmiş) 2 küçük limonun suyu 1 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Harcı hazırlamak için büyük bir kasede yumurta ve vişne suyunu karıştırınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede 60 gr yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla kasedeki ekmek içli karışımı, dana kıymasını, vişneleri, limon kabuğu rendesini ve suyu, yenibaharı tuzu ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Harcı hindinin karnına doldurup yarığı iğne iplikle dikerek kapayınız ![]() ![]() Hindiyi 4 saat kadar, ara sıra üstüne suyundan dökerek ve butları üstünde döndürerek pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp ipliklerini çıkarıp atınız ![]() ![]() Not: Vişneli hindi dolmasını sote sebzelerle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|