Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, kuru, sarmalı, yaprak

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye





Malzemeler :

250 gr kuru fasulye

500 gr kemikli parça et

1 kahve fincanı su

1 soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 arnavutbiberi

Tuz
Sarma için:

250 gr salamura asma yaprağı

250 gr kıyma

1 kahve fincanı pirinç

1 soğan

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

2 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Hazırlanışı :

* Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın Süzüp soğuk suda bekletin Soğanı soyup rendeleyin Arnavutbiberi temizleyip 2-3 parçaya kesin Asma yaprağını ara sıra suyunu değiştirip 3-4 saat suda bekletin


* Etleri tencereye alıp 1 kahve fincanı zeytinyağı ekleyin Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 1 kahve fincanı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin


* Salçayı 1 kaşık suyla ezin Soğan, salça, arnavutbiberi, tuz ve fasulyeyi ete ilave edip karıştırın Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın Su kaynayınca ocağı kısıp pişirin


*Yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve süzün Soğanı soyup rendeleyin Pirinci yıkayıp süzün Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın Zeytinyağından 2 kaşık kadarını ayırın Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, tuz, dereotu, maydanoz ve kalan zeytinyağını karıştırın Yaprağın sap kısımlarını koparıp ortasına 1 kaşık iç malzemesi yayın İki yanını kapatıp sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün


* Tencerenin tabanına asma yaprağı yerleştirin Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde tencereye dizin Sarmaların üzerine etli kuru fasulyeyi ekleyin Su seviyesi sarmaların hizasında değilse bir miktar su ilave edin Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.