![]() |
Açık Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açık SarmaAçık Sarma Tarifi - Açık Sarma Yapılışı - Açık Sarma Nasıl Yapılır - Açık Sarma Malzemeleri ![]() İçindekiler: 150 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 2 demet karalahana 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2 çorba kaşığı pirinç Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Karalahanaları, kaynar bol suda, sap kısımları hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak ![]() ![]() ![]() • Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtıp, soğan ve sarmısakları katın ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek kıymayı ekleyin ve 3-4 dak ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek karalahanayı ekleyin ![]() ![]() ![]() • Domates ve pirinci ekleyip, üzerine çıkıncaya kadar su gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() • Pul kırmızıbiber serperek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|