Brüksellahanası Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksellahanası DolmasıBrüksellahanası Dolması Tarifi - Brüksellahanası Dolması Nasıl Yapılır - Brüksellahanası Dolması Malzemeleri Brüksellahanası Dolması 700 gr brüksellahanası 300 gr kiraz domates 200 gr kıyma 2 soğan Yarım su bardağı sıvıyağ 15 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pirinç Karabiber Yarım tatlı kaşığı yenibahar 1 su bardağı sıcak su Tuz Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun Soğanları soyup kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın Servis yapın |
|